Milyen elektromos autókat várhatunk 2018-ban?

0

Bár az elektromos autók piaca és az eladott darabszámok folyamatosan nőnek, mégsem feltétlenül biztos, hogy a jövő év lesz a fordulópont éve, ha az érkező modelleket vesszük számításba.

Természetesen az nem azt jelenti, hogy ne jönnének új modellek, nézzük is meg, mit várhatunk. A Tesla és a Nissan modelljei természetesen biztosan a listánkon lennének, hiszen eléggé kitett ez a két gyártó magáért. Elég, ha csak az új Leaf vagy a Model 3 jut eszünkbe. A Model 3 jelenleg csak az Államok területén kapható, ott is alacsony értékesíthető darabbal. Ezen modell értékesítése esetén is az áttörést majd csak a 2018-as év hozhatja el. Az új Leaf esetében is ez a helyzet. A jelenlegi kiszállítások Japán belpiacára korlátozódnak, változás csupán jövőre várható (márciustól). Jelenleg 40kWh, két év múlva már 60kWh-s akkucsomaggal is rendelhető. Na de térjünk vissza a kis kitekintőnkre.

Jaguar I-Pace

A gyártó első, teljesen elektromos autójának pár hónap múlva várható a hivatalos bemutatkozása és a gyártás is az év első felében indul, így vehetjük őt a lista elejére is akár. A sport SUV egy 90kWh kapacitású akkumulátorcsomaggal lesz ellátva, ami remények szerint teljesíti az 500 km valós (NDEC) hatótávot. Ami még nem ismert, az a töltési mód, de pletykák szerint az 50kW-os, szabványos DC töltőállomásokon lesz tölthető. Arról, hogy az általunk is nemrég megírt ultra-gyors töltőállomásokon tölthető lesz-e, egyelőre nincs információnk. A várható európai árakról is írtunk már nektek korábban.

Audi Quattro

A Jaguar modelljének fel kell majd kötni azt a bizonyos gatyát, mert várhatóan jövőre érkezik az Audi teljesen elektromos autója is. Ez is egy SUV lesz, 95kWh akkucsomaggal és 550km hatótávval. Az Audi 2018 második felében tervezi piacra dobni az autót. Piacai helyzete szerint a gyártó a Q5 és a Q7 közé pozicionálja. Ára egyelőre nincs, de az biztos, hogy az I-Pace és a Model X közelében lesz.

Hyundai Kona & Kia Niro EV

Az Ioniq elektromos kiadásának sikerén felbuzdulva a gyártó minél előbb szeretné piacra dobni az elektromos Kona és Kia Niro modelleket. Mindkét autó 50kWh-s akkupakkal érkezik, az áruk 35.000 euró körül alakulhat. A gyártás jövőre indul, de egyelőre limitált, 20.000 darabos számmal.

FF91, Lucid Air

A Faraday Future és a Lucid Motors is jövőre ígéri a piaci megérkezést, de már 2 éve ezt mondják. Meglátjuk, milyen hírek érkeznek a gyártók háza tájáról.

[ult_createlink title=”Regisztrálj a fórumunkba! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Legyél Vendégblogger! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Kövess minket a Facebookon is! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!