Nem lesz tömegtermék a Polestar 1-ből

0

Legalábbis az első években biztos, hogy nem fog velünk szembe jönni az utakon.

Néhány hónappal ezelőtt mutatták be az új márka első hibrid sportkocsiját, ami elektromos módban közel 150 kilométert képes megtenni. Most azonban az Automotive News Europe jelentése szerint a Polestar 1 a Volvo S90 rövidített platformjára kerül megépítésre, és erre helyezik majd rá a karbonvázat, amit az új sportautó használ. Mivel ez a folyamat meglehetősen bonyolult és drága, évente mindössze 500 példány elkészítésével számolnak.

Nagyon úgy tűnik, hogy a superautó csak a hype egyik mellékterméke lesz.

Azonban a következő három évben, négy új modellt is bemutathat a gyártó. Ezek közül az első a Polestar 1, ami előfizetői szerződés keretében akár jövő év végétől elérhető lesz. Ami előfizetési rendszerben lesz csak „megvásárolható”, így csak kevesen juthatnak hozzá, ugyanis úgy tűnik, a most már önálló márkának gyártási gondokkal kell szembenéznie.

2019 végén érkezik a Polestar 2, egy közepes szedán, amit a Tesla Model 3 ellen indítanak. 2020 elején pedig várható egy teljesen elektromos crossover. Ha, hihetünk a pletykáknak, akkor még ebben az évben megérkezhet a Polestar 4. Igaz, itt még sok a kérdőjel, de állítólag a Polestar 1 kabrió változatára számíthatunk.

Az újonnan létrehozott Polestar márka fő feladata már az önálló hibrid és teljesen elektromos autók élkészítése.

[ult_createlink title=”Csatlakozz az e-autósok közösségéhez! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Like-olj minket a Facebookon is! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!