Kalifornia is meghatározta belsőégésű motorok kitiltásának dátumát

1

Korábban mi is megírtuk, hogy egyre több város, ország tervezi kitiltani területéről a belsőégésű motorokat. Most Kalifornia is bejelentette a maga céldátumát: 2040

Norvégia, Párizs (később egész Franciaország), Anglia, India, Kína és Skócia azok közé az országok közé tartoznak, akik már bejelentették a határidőt, miután területükön többé nem lesz megengedett a belsőégésű-motoros autók árusítása/használata. Az Egyesült Államok tagállamai közül mindig is Kalifornia volt az egyik legújítóbb szellemű, így nem meglepő hogy ők jelentették be elsőnek a maguk dátumát a fenti gondolat mentén. Kalifornia már korábban elkötelezte magát, hogy 2050-re visszaállítják a széndioxid kibocsájtásukat az 1990-ben mért szintre. Ennek a vállalásnak lesz a kitiltás az egyik alappillére.

A kaliforniai közgyűlés demokrata tagja és a kamara költségvetési bizottságának elnöke, Phil Ting azt állítja, hogy olyan törvényjavaslatot kíván benyújtani, ami 2040 után már csak tisztán elektromos, vagy hidrogén-üzemű járműveknek adja meg a forgalomba helyezési engedélyt. A lényeg a 0 széndioxid kibocsájtás.

’Amíg nem szabunk meg határidőt, semmi nem fog történni. A mi felelősségünk cselekedni, lesz rá 23 évünk. ”

Az állam jelenlegi kormányzója, Jerry Brown is támogatja a kezdeményezést: ’Ha a kínaiak meg fogják tudni csinálni, nekünk is mennie kell”

[ult_createlink title=”Csatlakozz az e-autósok közösségéhez! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Like-olj minket a Facebookon is! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!