A Volkswagen tervei közt egy 2. elektromos SUV is szerepel

0

A VW saját, 34 milliárdos befektetése az elektromosautós piacra úgy tűnik kezdi kitermelni az újabbnál újabb, tisztán elektromos modelleket. Jön többek közt az elektromos Beetle, Budd-e, sőt egy Sirocco-szerű sport kupé is. Mindezeket csak megerősítik a márka főnökének, Herbert Diess-nek a nyilatkozata egy autós médiumnak.

A jövő egyre tisztábban körvonalazódik a VW-nél, hála az egyre több bejelentésnek, bár sajnos ezek gyártására még várnunk kell. Például itt az I.D. is, ami az ígéretek szerint 100 hét múlva gyártásba kerül. Ennek vagányabb kivitele az I.D. Crozz, igaz csak 2020 után fog érkezni várhatóan. Erről már Klaus Bischoff beszélt az Auto Express magazinnak. 2022-től pedig az ígéretek szerint egy Tigaun-kinézetű full elektromos SUV is érkezik a tradicionálisabb felfogású vásárlóknak.

[dt_small_photos category=”vw-id-crozz,vwbulli”]
[dt_small_photos category=”vwbulli”]
[dt_small_photos category=”vw-i-d”]

A fent említett járműveket a VW már a dedikáltan erre szánt MEB padlólemezre tervezi építeni.

2022-ig tehát 15 típust fog kiszolgálni ez a padlólemez, ha hihetünk a gyártó ambiciózus terveinek. Ám nem mindegyik típus lesz „világmodell”. Például a ferdehátú I.D. nem lesz elérhető hivatalosan az Egyesült Államokban egy darabig.

[ult_createlink title=”Csatlakozz az e-autósok közösségéhez! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Like-olj minket a Facebookon is! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!