1 milliárd dollárt fektet a DENSO önvezető technológiákba

0

Pár napja jelent meg a hír, hogy a DENSO nagyjából 1 milliárd dollárt fog befektetni egy gyárba, ami a Tennessee állam-béli Maryville városában lesz és a kontinens hibrid és elektromos autó gyárait fogja specifikus alkatrészekkel ellátni.

A Japán autógyártói technológiákkal foglalkozó vállalat -mely egyebek közt komplett rendszereket, komponenseket is kínál- tervei szerint az új létesítmény nagyjából 1000 új munkahelyet fog jelenteni.A DENSO nem mondta meg pontosan, milyen típusú alkatrészeket fogják Maryville-ben gyártani, de a tervek nagyok: Az észak-amerikai kontinens első számú ilyen gyára kívánnak lenni.

Kenichiro Ito, a DENSO egyik észak-amerikai vezetője nyilatkozta:

 „Számunkra ez egyrészt befektetés a DENSO jövőjébe és a jövő közlekedési technológiájába is. Drámai változásokat látunk a társadalom közlekedési formáiban és ez a befektetés is abban segít majd minket, hogy megfelelhessünk ezeknek a változó igényeknek.”

[ult_createlink title=”Csatlakozz az e-autósok közösségéhez! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Like-olj minket a Facebookon! is! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!