Honda: 2022-től érkezik egy modell, ami 15 perc alatt feltölthető

0

Egy exkluzív Nikkei jelentés szerint a Honda megcélozta az elektromos autók egyik legfőbb problémáját, a töltési időt. Nem kevesebb, mint 15 perces teljes feltöltést ígérnek… igaz, 2022-re.

A japán autógyár a fent nevezett évben tervez bevezetni egy teljesen elektromos palettát autóiból, melyek 240km valós hatótávval fognak rendelkezni a 15 perc alatt teljesen feltöltött akkuval. A legtöbb, jelenleg is kapható elektromos járműnek jelenleg kétszer ennyi idő kell a 80%-os töltöttség eléréshez.

A kulcs ehhez a bámulatos lehetőséghez első körben egy új típusú akkumulátor, mely támogatja az ultragyors töltést. A Honda jelenleg a Panasonic akkumulátoros részlegével működik együtt, de a későbbiekben nem zárják ki más elektronikai cégekkel való együttműködést sem. További hatótávnövelő tényező lehet egy könnyebb karosszéria és hatékonyabb energia felhasználás.

De mindenek előtt a Honda tervei szerint már 2019-ben meg fognak jelenni az európai piacon elektromos autóikkal és a következő évben pedig Japánban. A japán gyorstöltők jelenleg maximum 150kW-ot tudnak kipréselni magukból, de egyes hírek szerint ez 2020-tól már 350kW lesz. Ha minden jól megy, az európai töltőállomások is csatlakozni fognak ehhez a teljesítményhez. A Honda következő generációs elektromos autója már ezt a hálózatot kívánja igénybe venni. A Nissan Leaf új, 2018-as modelljét is már gyorsabban lehet tölteni, mint a jelenlegi modellt.

A világ útjain már 470.000 elektromos autó volt jelen 2016-ban is, ez a teljes autóállomány 0.5%-a. 2035-re ez a szám a várakozások szerint 4.6% lehet. A Honda reményei szerint a nagyobb hatótáv és a gyorsabb töltés fogja ezt a számot elősegíteni.

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!