A Motor Trend év autója díj jelöltjei közt: Tesla Model 3 és Nissan Leaf 2018

0

Új rekord van születőben, ugyanis a Motor Trend magazin idei „Év autója” nevezettei között van 4 teljesen elektromos meghajtású autó, amiben benne van a Tesla Model 3 és a 2018-as Nissan LEAF. A listán van még pár hibrid is, köztük az egyik csak Plug-in Hybrid.

Úgy tűnik az idei év az elektromos autók éve lesz. Beszáll még a kategórián belüli versenybe a Hyundai IONIQ EV és a Smart Fortwo ED.
Hagyományos hibridek közül ringben van a Hyundai IONIQ és Kia Niro, sőt plug-in hibridként a Toyota Primus Prime is.

Az elektromos autók piaca folyamatosan alakul-fejlődik. Elég csak az aktív biztonsági funkciók, az önjáró képességek és a lithium-ion akkuk fejlődésére gondolnunk.

A teljes motorpaletta tesztjei a Mojave sivatagban kezdődnek majd, a Hyundai vizsgálati létesítményében. A lezárult tesztek után 2 nappal jönnek a valós használaton alapulóak, Tehachapiban.
Az első hét után a jelöltek száma nyolcra csökken és csak azok az autók jutnak tovább, melyek kiálltak egy 27 mérföldes megmérettetést is.

A Motor Trend magazin véleménye a tesztről:

„Minden lépésünkben emlékeztetjük magunkat a verseny hat alapkonferenciájára: előrelépés a tervezésben, mérnöki kiválóság, tervezett működés, hatékonyság, biztonság és érték”.

Egy kicsit elgondolkodtató, hogy a Tesla a Model3-al nevezett a versenyre annak fényében, hogy a típus jelenleg is gyártási nehézségekkel küzd. Jó hírnek tekinthető azonban, hogy a Tesla készen áll arra, hogy már most egy teljes mértékben funkcionális, versenyképes modellt nyújtson. A Chevrolet Bolt tavalyi győzelme után ez az elektromos autós szegmens két egymást követő győztes évét jelentené!

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!