A Tesla Megacharger töltő portja

0

Tegnap megosztottuk egy jó minőségű videót, amin látni, hogy valójában milyen a Tesla Semi Truck utastere és elektromos hajtása. Most azonban érkezett egy újabb videó amin felfedezték a nyerges vontatónak a töltő csatlakozóját! Azaz a Megacharger portot.

A Semi bal oldalán kapott helyet és kb. akkora mint egy emberi kéz!

Ha a Tesla tényleg időben tudja majd szállítani ezen kamionjait akkor a cégnek ki is kell építeni hozzá a megfelelő töltőhálózatot is. A vontatóra egyre több előrendelés érkezik, ami érthető, mivel elég sok pénzt meg lehet spórolni egy elektromos kamionon.

Elon a bemutatón nem sokat beszélt az új Megachargernek nevezett töltőről (meg sem mutatta), csak annyit említett meg, hogy közel 30 perc alatt lehet  feltölteni 640 kilométerre elegendő energiával. A Megacharger csak a Semi Trucknál lesz elérhető, de lehet, hogy később egy fejlettebb és gyorsabb Superchargerrel is előáll a Tesla. Legalábbis a pénteki bemutatón Musk erre utaló említést tett.

Egy szemfüles vendégnek sikerült egy videót készíteni a csatlakozóról. Könnyen lehet, hogy egyáltalán nem ez lesz a végleges verzió.

Az alábbi videót a  KmanAuto autó osztotta meg Youtube csatornáján. 

[vc_video link=”https://youtu.be/_TWGcy0a1r4″ align=”center”]
[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!