Tesla Roadster 2 – a Szörny

0

Elon Musk és a „one more thing”

Tegnap este a Tesla keynote során mindenki az új önvezető elektromos kamionra volt kíváncsi, ám Elon Musk alaposan meglepett mindenkit a show végén egy plusz bejelentéssel! A „One more thing” jellegű bejelentés mögött pedig egy új sportautó bújt meg.

Nemcsak bemutatták a Tesla új sportkocsijának lenyűgöző dizájnját, hanem bámulatos és rekordnak számító tulajdonságait is felfedték.
Még nyáron nyiltakozta a Tesla vezető dizájnere Franz von Holzhausen, hogy a Teslához való 2008-as csatlakozása óta foglalkoztatta egy elektromos sportautó gondolata.

Most pedig lenyűgöző 4 üléses valóság lett a tervekből! További képek a lapozható galériában!

Előtte még azonban pár technikai adat:

– 200 KWh akkucsomag, mely még kisebb helyen fér el, mint a model 3-ban
– 1000 km (620 mérföld) hatótáv a Tesla szerint
– Az akkucsomag 3 elektromos motor hajt meg, így lesz meg a 0-100Km/óra kevesebb, mint 2 másodperc alatt.
– 400km/h (250mérföld/óra)csúcssebesség
– Elon Musk szerint legkorábban 2020ban várható a megjelenés

Musk egyetlen célja ezzel a sport autóval az volt, hogy teljesen beverje az utolsó szöget is a belsőégésű motorral szerelt autók koporsójába. Ha ez mind tényleg valóra válik, akkor egy elég komoly jövő elé nézünk!

Persze, az élvezetet meg kell fizetni, az alapár 200 ezer dollártól, vagyis közel 52 millió forinttól indul, előrendelésnél 50 ezer dollárt azaz 13 millió forintot egyből be is kell fizetni. Azonban lesz egy Founders Edition változat is, ami 250 ezer dollártól fog indulni! Lehet, hogy itt már a vevő is ott lehet a gyártásnál és segíthet az összeszerelésben… oké, csak vicc volt!

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=TOjtM9D86y4″ align=”center”]
[dt_small_photos category=”tesla-roadster”]

Ahogy lehet látni, a közönség odáig volt az autóért. Nem egy makettet állítottak ki, hanem egy teljesen valós autót amit körbe lehetett állni és meg lehetett tapogatni.

[dt_small_photos category=”tesla-roadster-2″]
[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!