Elon Musknak igaza lett, eldobta az ember az agyát!

A nyerges vontató Magyar idő szerint ma hajnalban debütált. Első dolog ami nagyon meglepő volt, hogy az előre beharangozott 300-400 kilométeres hatótávot überelték. A kamion autópálya környezetben, a maximális 36 tonnás vontatmány mellett 800 kilométeres hatótávolsággal kerül értékesítésre. Teljesen megpakolva 20 másodperc alatt éri el a közel 100 km/h-s tempót, sokkal gyorsabb, mint amire bármelyik mai dízel nyergesvontató képes. Ha, a rakományt lecsatolják akkor ez az idő öt másodpercre csökken. Tényleg eldobja az ember az agyát ezektől a számoktól!

Bár még pontos részleteket egyelőre nem árult el Musk, de azt tudni, hogy négy darab különálló villanymotor gondoskodik a meghajtásról! Mindegy egyes kereket, egy darab motor hajt!

A Semi Truck Enhanced Autopilot rendszerrel érkezik meg a piacra – automatikus sávtartóval és automatikus vészfék asszisztenssel! A Tesla vezér külön kitért arra, hogy a kamiont lehetetlen lesz “bebicskázni”, mivel független hátsókerék-hajtással dinamikusan adagolják a nyomatékot. A belső dizájn pedig, sokkal egyszerűbb és letisztult lesz mint a mai kamionokban.

További információként elárulta és a gyár garantálja, hogy az első egymillió mérföld alatt egyszer sem fog lerobbanni. Tölthető lesz a sima Superchargerrol, de építeni fognak Megachargereket is. Amik olyan nagy kapacitású töltőket jelentenek, hogy 30 perc alatt 640 kilométer megtételére elegendő áramot juttatnak az akkukba!

A gyártás 2019 előtt biztos, hogy nem fog megkezdődni!

update: A nagy hatótáv elérése érdekében elég komolyak az aerodinamikai fejlesztések, Musk szerint a Tesla Semi sokkal jobb légellenállási együtthatóval rendelkezik, mint a Bugatti Chiron. Pontos árról azonban nem beszélt a “vasember”, annyit azonban elmondtak, hogy az előrendelést 5000 dollár befizetése mellett gyakorlatilag már most bárki leadhatja. Becslések szerint a tulajdonosok évi 200 ezer dolláros üzemanyag-megtakarítással számolhatnak!

További képek a lapozható galériában!

[dt_small_photos category=”tesla-semi”]
[dt_small_photos category=”tesla-semi-2″]

Stepping into the cockpit

Tesla (@teslamotors) által megosztott bejegyzés,

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]