Kínai elektromos autó gyár Magyarországon? Lehet rá esély!

0

A kínai kis méretű elektromos autókat gyártó vállalat a Zhi Dou, Közép-Európában keres magának telephelyet. A cég a Volvót is birtokló Geely tulajdonában áll, és csak elektromos autókat gyártana az öreg kontinensen. A 400 millió eurót érő üzem 2020-ban indítaná be gyártását. „A termelés feltételezett gyártása havi 3 ezer elektromos kocsi lenne, amihez hozzávetőleg 500 alkalmazottra lenne szükség” – mondta el a napilapnak a Zhi Dou Slovensko társaság ügyvivője, Branislav Kocper.

A GEELY ZHI DOU D2 EV egy kétszemélyes, 260 kilométer megtételére képes kis elektromos autó 30 kW-os teljesítménnyel.

A gépkocsigyár arra hívja fel a figyelmet, hogy a megfelelő hely kiválasztása még csak kezdeti stádiumban van, elemzik a lehetőségeiket, miközben több ország is játékban van. „Jelenleg Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország, Magyarország és Románia jöhet szóba – fejtette ki Kocper. Hozzátéve: Kelet-Szlovákia kiválasztását is fontolóra veszik.

„Kelet-Szlovákiában olyan érdekes ipari parkok vannak, amelyek jó infrastruktúrával rendelkeznek, s ott több olyan cég is megtalálható, amelyek a szükséges alkatrészek és anyagok esetleges beszállítóivá válhatnának” – tette hozzá Kocper.

[vc_video link=”https://youtu.be/COYmrqPdoUI” align=”center”]
[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!