Már biztos, hogy megépül a kínai Tesla Gigafactory

0

Az amerikai piacok zárását követően a Tesla közzé tette a harmadik negyedéves pénzügyi jelentését. Ami nem hozta az elvártakat, (elolvasható) itt Elon Musk megerősítette, hogy a vállalat céljai között szerepel a kínai gyár építése. Megnyugtatta a befektetőket!

Nemrég a sanghaji kormány megállapodott a Tesla-val, hogy a város szabadkereskedelmi övezetébe felhúzhatja a gyárát. Így önálló gyár tulajdonos lesz a Tesla és nem egy helyi gyártóval épít közösen ahogyan ez a szabadkereskedelmi övezetében szokás. A megállapodás értelmében ez lenne az első ilyen teljesen külföldi autógyártó, de nem engedélyezték, hogy a Tesla elkerülje a 25%-os importtarifát.

A Tesla-nak jelenleg csak Kaliforniában van gyára, Hollandiában pedig csak végső összeszerelést végez. Azonban Musk már egy éve rebesgeti, hogy akár Európában és Kínában is felhúzna egy gigagyárat.  Az ígéretéhez híven „talán” 3 éven belül elindulna az építkezés és 2020-ban pedig a kínai gyártás. Musk csak a járműgyártásról beszélt, az akkumulátor összeszerelést feltehetőleg megoldaná a Panasonic házon belül. Kínában csak a Model 3 és a jövőben érkező Model Y készülne, kizárólag a helyi kereslet és a szomszédos országoknak. A Model S és az X összeszerelése maradna az USA-ban.

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!