Az Audi 5-ös szintű önvezető rendszere néhány éven belül megérkezhet

0

Rupert Stadler, az Audi vezérigazgatója a CardAdvice-nek adott interjújában bizakodva elmondta, hogy az 5-ös szintű önvezető rendszer néhány éven belül teljesen készen állhat.

A hardware már megvan hozzá, ugyanis nemrég bejelentette az NVIDIA, hogy a Drive PX Pegasus az önvezető autók agya elkészült. Ez az első olyan fejlesztése a gyártónak, amely Level 5-ös, azaz ötös szintű autonóm vezetést kínál a teljesen önvezető járművekbe.

Ám ez a hír még nem azt jelenti, hogy az utakon is egyből meg fognak jelenni a teljesen önvezető autók. Stadler így nyilatkozott: „Nagyon sok nyitott kérdés van amit még meg kell válaszolnunk, gondolok itt a szabályozásra elsősorban. Ugyanis Európában és az USA-ban is más-más szabályok vonatkoznak az önvezető autók közutakon történő tesztelésére. Az 5-ös szintű önvezető rendszerek működését először könnyebb lenne autópályán szemléltetni. A sorőrök azonban nem erre vágynak! Teljesen önvezető módban szeretnének közlekedni a nagyvásárokban. Ám jelen pillanatban ez a legkaotikusabb gondolatok egyike, ennek a megvalósításához a jelenlegi számítógépek, szenzorok és kamerák számára is komoly kihívás lenne.”

Stadler azonban bizakodó, és hiszi, hogy az adattárolás és a szoftverek fejlesztésének köszönhetően hamarosan a városi önvezető autózás kora is eljő!

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!