A Tokiói Autószalonon mutatta be a Daimler új részlege a legújabb, teljesen elektromos meghajtású teherautóját, az E-Fuso Vision One-t.

Emellett a német vállalat magával vitte a szintén teljesen elektromos eCanter-t is, ami már hasznos munka eszköze pár amerikai cégnek. A Daimler még 2016-ban mutatta be az elektromos teherautót a Frankfurti Autószalonon. Ekkora azt ígérték, hogy hamarosan sorozatgyártásra érett modell lesz belőle. Így is lett, az első modellek Európába, Japánba és az USA-ba kerültek. A Daimler összesen 500 darabot készítene az elektromos teherautóból először, aminek a nagyobb volumenű gyártása 2019 után indulna be. Ugyanis, ekkor már fejlettebb technológiák is elérhetőek lesznek, amik nagyobb hatótávolságot is képesek lesznek megtenni.
A 3,5 tonnás rakodókapacitással rendelkező Fuso eCanter mindössze 100 kilométer megtételére képes egyetlen feltöltéssel, ami először kevésnek tűnik, de városon belüli kiszállításra bőven elegendő. A hajtáslánc egyébként hat darab, egyenként 13.8 kWh-s kapacitással rendelkező nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátorcsomagból táplálkozik, amik teljes feltöltése normál hálózat mellett 7, gyorstöltő-hálózat mellett pedig 1 órát vesz igénybe.
A Daimler szerint a dízelmotorral szerelt teherautókhoz képest a fenntartási költség 10 ezer kilométerre vetítve 1000 euróval kedvezőbb. A hírek szerint különböző akkucsomagokkal is elérhető lesz a modell. Kapacitásuk 42 és 84 kWh közé tehető.

Az újonnan bemutatott E-Fuso One teherautó összsúlya 23 tonna, terhelhetősége 11 tonna, ami alig 2 tonnával marad el dízeles társától. A Daimler az E-Fuso Vision One-t városokon és régiókon belüli szállításhoz tervezte, ugyanis “csak” 350 kilométert képes megtenni egyetlen feltöltéssel. Pedig az akkumulátor kapacitása 300 kWh. A Daimler nagyon komolyan gondolja a projektet, ugyanis 4 éven belül már sorozatgyártásba küldenék koncepció teherautót, hogy minél előbb megkezdhessék az európai, japán és amerikai piacokon az értékesítést.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]