A VW vezérigazgatója ismét neki ment a Tesla-nak

0

Ismét elkezdődhet a harc a Volkswagen és a Tesla között. Az elmúlt hónapokban már volt erre példa.

Ugyanis a Volkswagen vezére, Matthias Müller egy passaui Menschen in Europa fórumon, elég erős kritikát fogalmazott meg a Tesla-val kapcsolatban: „Most tényleg meg kell említenem a Tesla-t: a nagy bejelentéseknek van néhány világbajnoka – de nem akarok neveket említeni.”  Hozzátette: vannak autógyártók akik alig 80.000 példányt értékesítenek évente, míg a Volkswagen 11 milliót értékesített csak ebben az évben. Mégis a Tesla az a cég amelyik százmillió dollárt dobál ki az ablakon és ok nélkül bocsátja el a dolgozóit. Müller szerint ez a gondolkodás messze áll a társadalmi felelősségvállalástól.

Ebben igaza lehet a VW vezérnek, mivel pár napja mi is megírtuk, hogy több száz munkatársától vált meg a Tesla, és komoly lemaradásban vannak az elvárt mennyiségtől. Eközben pedig segít Puerto Ricó-ban az elektromos hálózat újjáépítésében. Az utóbbi pedig egy jól megszervezett marketingfogás, így még jobban megismerik a Tesla nevet az egész világon. Azért a VW vezérnek is körbe kellene nézni a saját háza körül, mivel még mindig érződik a két éve kirobbant dízelbotrány hatása, idén pedig komoly kartellgyanúba keveredtek más német márkákkal együtt.

[vc_video link=”https://youtu.be/wSklSKRkIpk” align=”center”]
[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!