A világ legnagyobb Tesla Supercharger töltőállomása

0

A Tesla az utóbbi időben, nagyon sok töltőállomást épített, ezek közül a legnagyobb egy 40 állásos Supercharger állomás Kaliforniában. Úgy néz ki, hogy ezt is túl szárnyalták, mivel a napokban készült el Sanghai Pudong kerületében található, Lilacs Nemzetközi Kereskedelmi Központ mélygarázsában egy 50 töltővel rendelkező Supercharger állomás.

A töltőállomást hivatalosan még nem adták át, de egy Model S tulajdonos, Jason Man már tudott tölteni. Ekkor készítette a képeket is a mélygarázsról.

A giga állomásnak rendkívül erősnek kell lennie, hogy egyidejűleg megbírkozzon 50 autó egyidejű töltésével. Ha, a rendszer ugyanolyan erőteljes, mint a többi töltőállomás, akkor az egész állomásnak 3 megawattot meghaladó csúcsteljesítménye lehet.

A Tesla eddig 1.032 Supercharger töltőállomást épített, több mint 7.300 töltő állással. A cél a 10.000 darab elérése év végére, amivel nagyon jól halad. A győri Superchargerről még semmi hírünk, pedig 2017 év végéig tervezik az átadását.

 

[dt_small_photos category=”supercharger”]
[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!