Legalábbis egyre többen gondolják így! Ebben a hónapban, maga Elon Musk jelentette be, hogy a “gyártás poklában” toporognak, majd pedig jött a hír, hogy több munkatársától is megvált a Tesla. Most pedig a BMW Blog szerzője látja elkeserítően a Tesla helyzetét. Nem is csoda, mivel a Tesla hatalmas felhajtás mellett mutatta be a legújabb modelljét a Model 3-at, amit egy széles vásárlóréteg számára szántak. Emiatt a nagy hype és közel 400.000 előrendelési szám.

Az első Model 3-ak kiszállítása még növelte az izgatottságot és a befektetők is pozitívan fogadták, mostanra pedig mindenki aggódni kezdett. Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az első pár darab modellt amit a Tesla a saját alkalmazottainak készített, jó eséllyel kézzel készített a gyártó, komoly csúszással. Bár Elon ezt az hírt cáfolta, és közzétett egy videót amin biztonsági okokból 10-ed sebességgel dolgozó robotokat láthatunk, azonban ezzel a videóval szinte senkiben sem sikerült eloszlatni a kételyeket. És ez mindaddig így marad amíg a modell gyártása teljes gőzzel be nem indul. Erre várhatunk még, mivel a legújabb pletykák szerint a hegesztéssel és az ellátási lánccal is problémák adódtak, amihez ha még hozzáadjuk, hogy a minőség-ellenőrzési részlegen is találtak hiányosságokat, máris jó okuk van a befektetőknek és a vásárlóknak az aggódásra. A részvényeken is meglátszik a pánik!

A legnagyobb probléma talán ott kezdődött mikor a Tesla ezzel az olcsóbbik modellel az átlagembereket célozta meg. Mivel egy átlagember sokkal nehezebben viseli, ha 1000 dolláros előlege évekig hever egy helyben, miközben az autója még  sehol. Ezért a BMW Blog szerzője azt tanácsolja, hogy akik befizették a foglalót és szükségük lenne a pénzre, kérjék vissza a gyártótól amíg nem késő. Könnyen lehet, hogy a megrendelt példányoknak, különböző minőségi gondjai is lesznek. Ez nem amiatt van, mert a Tesla képtelen lenne a vállalt feladat elvégzésére, hanem nincs elég tapasztalatuk és kapacitásuk az ilyen volumenű gyártáshoz. A Tesla egy nagyon kicsi, nagyon fiatal vállalkozás.

Aki pedig ki tudja várnia szállítást és együtt tud élni a gondolattal és következményekkel, az vélhetően nem fog benne csalódni.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]