Norvégiában átmenetileg szüneteltetik az Opel Ampera-e megrendeléseket

0

A Chevy Bolt, európai nevén Opel Ampera-e eladása és forgalmazása eddig sem volt könnyű, de ezek után még nehezebb lesz.

Annyira, hogy az Opel arra kérte a norvég kereskedőit, hogy ne fogadjanak el több megrendelést. Az ok egyszerű: a kínálat nem felel meg a keresletnek! Legalábbis az Opel ezt állítja!

Mi is már többször megírtuk, hogy hol késnek, hol korlátozzák az Ampera-e szállítmányait Európába. Hát most odáig jutott a helyzet, hogy rendelni sem lehet! A helyzet azóta zavaros, hogy a GM eladta az Opelt a PSA csoportnak. De, a megállapodás részeként a GM folytatja az ellátást. Lehet, hogy a PSA lépett és állította le az értékesítést?!

Az Opel szóvivője, Christopher Rux is megerősítette a hírt: „felfüggesztettük az új rendeléseket, elsősorban azért, hogy a már meglévő vevőknek le tudjuk szállítani a megrendelt autót”. Rux állítása szerint már több mint 1000 darab Ampera-e-t adtak át Európában. A szállítások Németországban, Svájcban és Hollandiában is már megkezdődtek. Norvégiában eddig összesen 5000 előrendelés érkezett a teljesen elektromos autóra, de még mindig nem tudja az Opel, hogy mikor vehetik át a megrendelők a megrendelt autókat. Rux szerint a „lehető leghatékonyabban szolgálják ki a keresletet”.

Az USA-ban már több mint 15.000 Chevy Bolt EV talált gazdára, a legtöbb Kaliforniában. GM tervei között szerepel, hogy 18 hónapon belül 2 új, teljesen elektromos autót mutassanak be.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!