Az elmúlt pár napban többször is megírtuk, hogy elég nagy gondban van a Tesla a Model 3 sorozatgyártásával. A beharangozott darabszámot alig érik el, a gépek maximális sebességük mindössze csak a tizedrészével dolgoznak. Ráadásul, állítólagos teljesítménygondok miatt több munkatárstól is megvált a gyártó.

Ezek a hírek a részvényesek és az előrendelők rémálma, azonban felbukkant egy hír a német deraktionaer.de oldalon, hogy a Tesla Európába hozhatja a Model 3 gyártását. A partner pedig a világ egyik legnagyobb beszállítói és gyártópartnere a Magna lehet.

Hirdetés

A hírekről a Polytech vezetője, Peter Haidenek beszélt a részvényeseknek: “Néhány nappal ezelőtt személyes találkozóra is sor került Kaliforniában, a beszélgetés fő topikja a Tesla európai elköteleződése volt. Legnagyobb reményeink szerint a Tesla még aktívabban megjelenik az öreg kontinensen. Aminek az időpontja egyelőre nem ismert. A Tesla potenciális partnerként tekint ránk, így a megoldásainkat az Európában előállított modellekhez is szállítanánk. Ezen termékek és szolgáltatások köre még nem került meghatározásra.”

Bár konkréten nem említi a Magnát, de szinte biztosra vehető, hogy az osztrák piaci szereplőről van szó. Amennyiben ez sikerül és a modell részleges áttelepítésére sor kerül, úgy a Model 3-ra várakozó ügyfelek a vártnál hamarabb vehetik majd át a rendelt autójukat.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]