A Fiat vezérigazgatója szerint az elektromos autó csak pénznyelő

0

Legalábbis Sergio Marchionne a Fiat vezérigazgatója szerint! Aki elmondta, hogy még jelen pillanatban sincs életképes gazdasági modell az elektromos autókkal kapcsolatban, hiszen ezek képtelenek profitot termeli. Csak pénznyelők!

Marchionne szerint az elektromos autók magas gyártási költségei miatt az autógyártóknak sokkal inkább hibrid rendszereket kellene tervezni, egészen addig amíg az e-autók előállításához szükséges komponensek árai olyan szintre nem csökkennek, hogy legalább minimális hasznot termeljenek. Itt elsősorban a Li-ion akkumulátorokra utalt, mivel a használható méretű akkuk még mindig az elektromos autók felét-háromnegyedét teszik ki. Pedig egy e-autó sokkal egyszerűbb és olcsóbb, mint egy belsőégésű modell, hiszen sokkal kevesebb alkatrészből és mechanikus hajtásból áll.

Jelen pillanatban legfeljebb a prémium kategóriában tudnak a gyártók versenyképes árakat alkalmazni. A Tesla  is veszteséggel működött eddig, és egyenlőre nem is tudni, hogy a Model 3-al képesek lesznek nyereséget termelni. De, nem vonja kétségbe, hogy az EV lesz a jövő autója!

Marchionne kitért a Tesla-ra is, mivel Elon Musk jó barátja: „Nagyon szeretem Elon Muskot, egy igazi barát, aki fantasztikus munkát végzett a Tesla népszerűsítésében, de kicsit bizonytalan vagyok, hogy amit csinál az megtérülhet”

Végezetül elmondta, hogy: „Senki ne várja tőlük, hogy a következő években teljesen elektromos autógyártóvá válnak, ugyanis ez nem történhet meg!”

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!