Elektromos Rolls-Royce Phantom érkezhet

2

A Rolls-Royce még 2011-ben mutatott be egy teljesen elektromos meghajtású modellnek a koncepció változatát, amit 102EX-nek neveztek el.

Nem szeretnének felhagyni az ötlettel, erről Torsten Müller-Ötvös a márka vezérigazgatója beszélt. Nevezetesen a Phantomból szeretnének egy teljesen elektromos modellt kiadni. Torsten elítéli a köztes megoldásokat, ezért a hibrid rendszert inkább kihagyná és egyből a tisztán elektromos meghajtásra ugranának. Hangsúlyozta, hogy nem az ügyfelek kérésére váltanának, hanem a sokkal szigorúbb jogi szabályozás áll a háttérbe. Ázsiában komoly mértékű vevőkörrel rendelkeznek, akiknek nyújtani kell valamilyen alternatívát, ha az ország vezetői úgy döntenek, hogy betiltják a belsőégésű motorokkal szerelt autók értékesítését.

A félautomata vezetési rendszerre is kitért Müller-Ötvös, elmondása szerint addig nem építik be az autóikba, amíg a vezetőnek akár egy ujját is rá kell tennie a kormányra.

[vc_video link=”https://youtu.be/q_DH-zjw6og” align=”center”]
[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!