Hirdetés

Jean-Chrisophe Kugler, a márka európai részlegének elnöke nyilatkozott az Autocar-nak a modell jövőjéről, ahol elmondta, hogy a következő generációs Clio profitálni fog az elektromos technológia megjelenéséből. Pontos infókat azonban nem árult el, hogy mely erőforrások villanymotoros támogatására kell számítani.

Máshonnan érkező pletykák szerint a Scenic hibrid technológiát kaphatja meg, persze egy visszafogottabb verzióban. Ugyanis a Renaultnál aggódnak, hogy egy teljes értékű plug-in hibridé alakított Clio magasabb árát már nem fizetnék meg a vásárlók. A Clio megkaphatja az úgynevezett csatlakoztatott rendszereket is, pletykák szerint érkezhet egy prémium hatást keltő utastér is.

Ezeken kívül, a 2020-ban megjelenő Clio megkaphatja a 2-es szintű önvezető technológiát is. Így az autó kormányzási, fékezési és a gázadási feladatokat is leveszi a vezető válláról. A 2-es szintű rendszernél, folyamatos, aktív vezetői jelenlétet követel meg a technológia.

Hirdetés

Megjelenési időpont egyelőre nem ismert, de jó eséllyel 2019-ben megérkezhet a kereskedésbe!

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!