A Lexus szerint az üzemanyagcellás autóké a jövő

0

Legalábbis Paul Williamsen, a Lexus kommunikációs részlegének vezetője szerint. Aki úgy gondolja, hogy az elektromos meghajtásnak csak a fuvarozásban lehet jövője, ugyanis az akkumulátorok töltési ideje sosem fogja elérni azt a szintet, amit praktikusnak lehetne nevezni.

„Ez egyszerű kémia, semmi más”, mondta Williamsen,aki még hozzá tette, hogy a jelenleginél már nem lehet rövidebb időbe sűríteni az akkumulátorok töltési idejét. A vezető elmondta, hogy nagyon sokáig dolgozott akkumulátorokkal, így tudja, hogy az egyre inkább előtérbe helyezett gyorstöltés a második legrosszabb dolog ami egy akkuval történhet.

Szerinte: „Két módja van annak, hogy elintézz egy akkumulátort. Az egyik, ha túlmelegíted azt, a másik pedig, ha gyorstöltőkkel pumpálod beléjük az energiát. A Tesla bár nem ismeri el nyilvánosan, egészen biztosan tisztában van azzal, hogy egy gyorstöltéssel 20 töltési ciklussal rövidül meg az akkumulátor élettartama, ami két Supercharger használat után már 40 töltési ciklust jelent. Egyszerű kémia az egész. Az ionokat nem erőltetheted át az akkumulátoron anélkül, hogy az ne károsodna.”

Ahogy gondolja, pontosan ez az oka annak, hogy a Lexus és a Toyota nem fektet túl nagy összegeket az elektromos hajtásláncok fejlesztésébe. Ugyanis nem lenne sok értelme olyan technológiára fordítani az erőforrásokat, ami hamarosan úgyis eltűnik majd a köztudatból. „Ez nem jelenti azt, hogy mi teljesen lemondtunk volna az ilyen irányú fejlesztésekről, hiszen a városi közlekedésnél és a luxusautóknál továbbra is lehet létjogosultsága”, mondta Williamsen.

A Toyota és a Lexus is inkább a hidrogénhajtású autókban látja a jövőt, amit meg Elon Musk tart veszélyesnek. Elon szerint míg a hidrogéngáz tökéletesen használható a rakéták fokozatainál, addig az autóknál csak egy plusz veszélyforrás. A Toyota szerint ez az állítás hamis, ezért ők továbbra is fejlesztik az üzemanyagcellás autóikat, amik mellé elektromos meghajtást társítanak.

forrás: caradvice.com

Mi a véleményed? Szerinted mennyire káros a villámtöltés? Kommentbe leírhatod.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!