A Tesla harmadik negyedéves jelentése

0

A Tesla az első 30 darab Model 3-at július végén adta át ünnepélyes keretek között az új tulajdonosainak. Akkor a vég termelési céljai között az szerepelt, hogy szeptemberre már átlépik az 1500 legyártott darabszámot. Decemberre pedig már több, mint 20.000 kocsit fognak gyártani – havi szinten.

A negyedéves értékesítési beszámolókból pedig kiderült, hogy a Model 3 tekintetében jelentős az elmaradás. Azonban összességében pozitív képet fest a Tesla harmadik negyedéve.

Köszönhető a drágább Model S és Model X-nek. Összesen 14.065 Model S-t, 11.865 Model X-et, szállítottak ki a harmadik negyedévben. Ami jócskán felhúzta a mutatókat. E két modell esetében 4.5 százalékkal nőtt meg az értékesítés az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Ami akkor a legerősebb negyedévnek bizonyult. A cég 26.150 járművet szállított ki a harmadik negyedévben, és arra számítanak, hogy több ezer autóval múlják felül az előzetes becsléseket a második félévre vonatkozóan. Köszönhető a gyorsabb termelésnek és kiszállításnak. Az első félévben 47.100 autó talált gazdára.

Azonban a 35.000 dolláros indulóárral kecsegtető Model 3 esetében nagy a lemaradás. Mindössze 260 darab hagyta el az üzemet, szemben az 1500 darabban kitűzött céllal. Amiből 220 darabot adtak át. A Tesla pedig azzal magyarázza az elmaradást, hogy a „maréknyi alrendszer” üzembe helyezése a vártnál tovább tart a gyárban.

Emlékezzünk vissza, mikor a kezdet kezdetén a Model S-el is gondok voltak, azóta pedig nagyon sokat legyártottak és eladtak!

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!