Ford – 13 elektromos jármű az elkövetkezendő öt évben

0

Sherif Marakby a Ford elektormobilitásért  és önvezető technológiákért felelős vezetője elmondta az Automotive News-nak, hogy létrehoztak egy csapatot akik csak a teljesen elektromos Fordok fejlesztésén fognak dolgozni. A csapat a Team Edison nevet kapta. Ez egy olyan csapat, mely mindent házon belül intéz, kezdve a stratégia megalkotásával egészen a fejlett marketingért.

A Ford célja, hogy az elkövetkezendő öt évben 13 elektromos járművet dobjon piacra! Erősítette meg Marakby is. Ezek közül hét crossover lesz. Azonban pontos adatokról nem kívánt nyilatkozni. Az sem kizárt, hogy partnert is bevonnak majd a törekvéseikbe. Mivel korábban arról volt szó, hogy megveszik a Lucid Motorst, míg augusztusban arról cikkeztek, hogy a kínai Anhui Zotye Automobile Co.-val állapodnak meg és gyártanak elektromos autókat a keleti országnak. A jövőbeli tervekről a Team Edison fog dönteni, a cél, hogy gyorsan és nagyban gondolkodjanak!

Ezzel a hírrel párhuzamosan a GM is nyilatkozott, ők 2 elektromos kocsit fognak bevezetni az USA piacon az elkövetkező 18 hónapban. Mindent a Chevy Bolt EV-re alapoznak. A két meg nem nevezett autó egy átfogó globális terv része, miszerint 20 elektromos autót mutatnak be 2023-ig.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!