Egy tucat elektromos autót ígér az Audi 2025-re

0

Úgy tűnik belehúz az Audi (is), és az egész járműflottáját villanyosítani kívánja rövid időn belül. Hamarosan mintegy 20 féle elektromos modell érkezhet.

Korábban azt nyilatkozta a gyártó, hogy három E-Tron modellt vonultat fel 2020-ig, de most a vállalat fejlesztési igazgatója azt állítja, hogy egy tucat elektromos modellt kívánnak 2025-ig megalkotni húsz olyan modellel együtt amelyek a villanyosítás valamely formájával lesznek felvértezve. A bejelentés 7000 alkalmazott előtt hangzott el Ingolstadtban a Reuters szerint. A cég vezetői komoly terveket szőttek az elektromosítás terén. „A jövőben minden gyárunkban megkezdődik az elektromos autók gyártása.” – jelentette be az eseményen az Audi elnöke, Rupert Stadler. Ez magában foglalja a cég mexikói és magyar üzemét is.

Bár a gyártó még nem közölt pontosabb részleteket arról, hogy az egyes gyárakban mely modellek gyártását tervezi, de talán hamarosan erről is lesznek információink.

„A munkások még az év végéig megkapják a szükséges részleteket” – mondta Peter Mosch munkaerő-vezető.

Ezidáig csak a Belgiumban működő üzemre vonatkozóan adott hivatalos tájékoztatást az Audi. Itt a közelgő E-Tron Quattro elektromos crossover gyártását tervezi. A divatos Sportback-változat gyártása 2019-ben kezdődik meg.

Az Audi főnökei azonban nem rejtették véka alá azon szándékukat, hogy villamosított modelleket kívánnak gyártani globálisan. A pletykák szerint legalább három EV modell Kínában fog készülni. Ezek közé tartozhat az E-Tron, valamint egy még be nem jelentett szedán és kompakt modell. Olyan híreket is hallani, hogy egy teljesen elektromos Q3 vagy PHEV változatot is terveznek. Néhány modell valószínűleg önvezető technológiával érkezik majd.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!