Győrben is gyártani fog elektromos autókat az Audi

0

A Volkswagen-botrány után szinte az összes autógyártó – köztük az Audi is – úgy döntött, hogy a jövőben jóval nagyobb hangsúlyt helyez az elektromos-meghajtású autók elkészítésére, amikből a következő néhány évben 20 is érkezhet. Elsőként egy SUV kerül majd sorozatgyártásba, ám ennél fontosabb kérdés volt az, hogy pontosan hol is fogják elkészíteni ezeket a modelleket.

Az Audi tavalyi bejelentése nagy port kavart, ugyanis közölték, az első elektromos modell gyártását a Brüsszel melletti üzemükre bízzák, amit a németországi létesítmények szakszervezeti vezetői nem néztek jó szemmel, és felszólították a gyártót, hogy a gyártási folyamatokból a hazai, német üzemeket se hagyják ki, ugyanis a munkavállalók az állásukat féltik.

A szakszervezeti vezetők azonban most megnyugodhattak, ugyanis az Audi vezetője, Rupert Stadler ma kijelentette, hogy mivel számos elektromos modellel készülnek, a jövőben minden egyes létesítményüket bevonják ezek elkészítésébe. Ez azt jelenti, hogy a német, a belga, a mexikói és más tengerentúli helyszínek mellett Magyarországon, Győrben is készülhetnek majd elektromos-meghajtású autók, amiknek villanymotorjait egy ideje egyébként már gyártják az üzemben.

A gyártó vezetőjének nyilatkozata után természetesen Peter Mosch szakszervezeti vezető is megszólalt, aki amellett, hogy üdvözölte a döntést, felszólította az Audit, hogy a lehető legrövidebb időn belül kezdjenek hozzá az elektromos autók elkészítéséhez, ugyanis a munkások jelentős része úgy gondolja, már most is lemaradásban vannak a piac más szereplőihez képest.

forrás: motor1

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!