A Shell e-autó töltőállomásai

0

Elérkeztünk egy újabb mérföldkőhöz az elektromos autók világában, mivel a villany autók egyre népszerűbbek. Sok olajipari vállalat is kénytelen lépni, hogy ne veszítsen jelentős bevételi forrásokat. A Shell is döntött, beáll a sorba és elektromos autó töltőket fog telepíteni. Sajnos nem Magyarországon!

Az Allego-val együttműködve számos töltőállomásokat fognak üzembe helyezni előre láthatóan 2017 végéig. Elsőként Londonban és környékén, később pedig további nagy városok kapnak egy-egy töltőt. Párhuzamosan Hollandiával. Ezek mind DC 50 kW-os villám töltők, így kényelmesen és gyorsan tölthetnek a CHAdeMO/CCS-es és Type2-es csatlakozóval rendelkező autósok. Allego Group egyedisége, hogy CHAdeMO adapter is elérhető a töltőinél, így a Teslak is viszonylag hamar feltölthetőek.

Anja van Niersen, az Allego vezérigazgatója így nyilatkozott: “Büszkék vagyunk, hogy a Shell partnere lehetünk, és így hozzájárulhatunk a tisztább elektormobilitás felé tartó átmenethez. Nagy örömünkre szolgál, hogy támogathatjuk a Shell-t, hogy kiemelkedő értéket teremtsen ügyfeleinek. Látjuk, hogy az emberek hajlandóak az elektromos mobilitás irányába mozdulni. Az Allego és a Shell egyesítik erőiket, ezért a megfelelő töltőállomásokon gyors töltőket helyezünk üzembe. A Shell aktívan hozzájárul megbízható és nyitott töltőhálózatok létrehozásához és üzemeltetéséhez. Olyan hálózat lesz ez, amely minden járművezető számára elérhető, az autó márkája ellenére is. “

A Shell egyenlőre nem kommentálta, hogy a jövőben mennyi töltő állomásra szeretnének elektromos töltőt telepíteni. A világon nagyjából 25.000 kagylós benzinkút található, ha mindegyikhez telepítene egyet akkor jelentősen megnövelné az elektromos járműtöltési infrastruktúrát. Úgy gondolom, hogy ez az elkövetkező 10 évben biztos, hogy nem fog össze jönni!

Az alábbi töltőt egy Tesla Model S tulaj, Dave Davis szúrta ki Warlingham (fél órára Londontól délre) városában levő Shell kútnál. Néhány képet sikerült is készítenie.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!