Így készül az új Nissan Leaf – videó

0

Az új 2018-as Nissan Leaf-et hasonlóan az elődjéhez, három kontinensen fogják gyártani. A Japán Oppamai gyárban már megkezdődött az összeszerelés, mivel az első szállítások október 2-ától kezdődnek a hazai piacon. A másik két gyárban, USA-ban és Angliában pedig még az idei év végén elkezdődik a gyártása az új modellnek. Előre láthatóan még decemberben elindulnak a gyártósorok, hogy a beígért 2018 januári szállításokat tartani tudja a gyár!

  • Amerika: Nissan járműgyártó üzeme Smyrnában, Tennessee
  • Anglia: Nissan Motor Manufacturing (UK) Ltd., Sunderland

Különböző, meg nem erősített források szerint az amerikai gyár termelése kissé előrébb jár, így még az év végén megkezdődhetnek az első kiszállítások az USA-ban is.

A Nissan azt reméli, hogy az új LEAF eladási mutatói legalább kétszer jobbak lesznek, mint a korábbi generációé (vagy akár háromszor). A vállalat célkitűzése, hogy az idei (és a 2016-os) 50.000 darabszámos eladást túlszárnyalva, 2018-ban legalább 100.000 eladást produkáljon (vagy akár remélhetőleg 150.000-et). A 100.000 darabos fejenként 40 kWh-s csomag értékesítése évente 4 GWh-ra növelné a LEAF járművek akkumulátor igényeit. (A Nissan az elkövetkező két évben egy teljesen elektromos SUV-t és szedánt is tervez. Az SUV a jövő hónapban Tokióban, Japánban debütál majd).

Az NV200-as modellel kapcsolatban is fontolóra kell venni azt a tényezőt, hogy még nem kapta meg az új 30 kWh-ás akkumulátor frissítést, és még mindig a 24 kWh-ás verziót használja. Ezért úgy véljük, hogy nem kell már sokat várnunk a Nissan bejelentésére, hogy ezekbe is az új 40 kWh-ás csomag kerüljön.

Fumiaki Matsumoto, a Nissan Motor vállalat gyártási és ellátási lánc ügyvezető alelnöke az alábbiakat mondta:

 „Büszkék vagyunk arra, hogy továbbra is három üzemben gyártjuk a Nissan LEAF-et világszerte. A Nissan LEAF a Nissan Intelligens Mobilitás ikonja, számos fejlett technológiával. Az Oppamai, a Smyrnai és a Sunderlandi Nissan gyárak alkalmazottai örömmel folytatják a világ legnépszerűbb elektromos járművének gyártását.”

Az LEAF lítium-ionos elemeit továbbra is Smyrna, Sunderland és Zama gyárai fogják gyártani – bár Japánban nem közvetlenül a Nissan, mivel a vállalat nemrég eladta üzletágát a GSR Capitalnak.

[vc_video link=”https://youtu.be/Ogd7RKeaoLg” align=”center”]
[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!