Nagykanizsán is ingyenes lesz a parkolás októbertől

1

2017. augusztus 31.-én a nagykanizsai képviselő testület elé került a fizető parkolás rendjéről szóló önkormányzati rendelet módosítás, ami október elsejétől lehetővé teszi a felszíni parkoló ingyenes használatát. Kizárólag zöld rendszámos autóknak! Ezen a napon a képviselő testület megszavazta az erről szóló előterjesztést.

Így plusz egy várossal ismét bővült a kisokos menüpontunk, ahol megtalálod az összes ingyenes parkolást biztosító várost!

A dél-zalai város közgyűlésének döntése alapján a belvárosi Zrínyi utcában, valamint az ipari parkban létesülne egy-egy 2×22 kW-os gyors töltőállomás elektromos autók számára. A város félmillió forintos önrésszel, összesen közel 5 millió forintos pályázatot kíván benyújtani a Jedlik Ányos Terv keretében indult gazdasági zöldítési rendszer 1,250 milliárd forintos országos keretére pályázva.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése megalkotja a……/2017. (…….) önkormányzati rendeletét a fizető parkolóhelyek működtetéséről és igénybevételéről szóló 64/2012. (XL 30.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint a 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a közúti közlekedésről szóló 1988. évi 1. törvény 48. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a belváros területén lévö kijelölt parkolóhelyek ésszerű hasznosítása és a belváros közúti közlekedés károsító hatásaitól való megóvása érdekében a következőket rendeli el:

 

1. §

A fizető parkolóhelyek működtetéséről szóló 64/2012. (Xl. 30.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 4. § (1) bekezdése helyébe a következő bekezdés lép:

„(1) A várakozási övezetben a parkolásért (várakozásért) munkanapokon 8°0-16°° óráig terjedő időszakban – ajelen rendeletben foglalt kivétellel – várakozási díjat kell fizetni.”

2. §

A Rendelet 4. §-a az alábbi (1a) bekezdéssel egészül ki:

„(1a) A várakozási övezetben a zöld alapszínnel ellátott forgalmi rendszámmal rendelkező környezetkímélő gépkocsik után nem kell várakozási díjat fizetni.”

3. §

E rendelet 2017. október 01. napján lép hatályba, és hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

 

A rendelet módosítás a nagykanizsa.hu oldalról letölthető!

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!