Kiemelt környezetvédelmi támogatások a Daimler AG jóvoltából

0

Végre! Egyre több autógyártó áll be a sorba és indítja el a saját ösztönző programját, így lehetőséget kínál azon használtautó-tulajdonosoknak, akik Euro 4 vagy alacsonyabb emissziós szabványnak megfelelő dízel gépkocsijukat a piacon jelenleg elérhető egyik legmodernebb, hosszú távon fenntartható járműtechnológiák egyikére cserélnék.

„Az új, környezetkímélő gépjárművek számának növelése érdekében a Daimler AG Európa teljes területén nettó 2000 eurónak megfelelő kedvezménnyel támogatja az EU1 és EU4 közötti kibocsátási standardokkal rendelkező dízelüzemű gépjármű tulajdonosokat, amennyiben új Mercedes-Benz gépjárművet rendelnek 2017-ben. Abban az esetben, ha smart electric drive gépjárművet választanak, a kedvezmény mértéke nettó 1000 euró.

• A kedvezmény igénybevétele az igénybe vevő jelenleg használt gépjárművének márkájától függetlenül érvényes. Az egyetlen kitétel, hogy a kedvezményt igénylő vásárlónak minimum 6 hónapja tulajdonában kell legyen a gépjármű. A fenti ajánlat az összes, EU6 kibocsátási standardokkal rendelkező dízelüzemű és plug-in hibrid meghajtású Mercedes-Benz, vagy a tisztán elektromos hajtású smart electric drive modellekre vonatkozik. A lokálisan elérhető állami támogatás a tisztán elektromos hajtású vagy plug-in hibrid gépjárművekre ettől a lehetőségtől független.

• A kedvezmény mellett a leselejtezésre kerülő, EU1-től az EU3-ig terjedő kibocsátási standardokkal rendelkező dízelüzemű gépjárművek tulajdonosai további anyagi kompenzációt kapnak. A használt gépjárművekre vonatkozó pénzügyi ellentételezés összegét egy független intézmény által végrehajtott értékbecslés határozza meg. Az EU4 kibocsátási standarddal rendelkező dízelüzemű gépjárművet beszámíttató ügyfeleink természetesen a beszámítási ár mellett jogosultak a szóban forgó kedvezményre.”

Az új elektromos SMART modellekre állami támogatás is igényelhető, aminek támogatási mértéke a beszerzés időpontjában érvényes bruttó eladási ár 21 százaléka, de legfeljebb 1,5 millió forint lehet. Az aktuális elektromos SMART modellek és árak itt találhatóak: Elektromos autó árak

Továbbá a teljesen elektromos Mercedes-Benz B osztályra is igényelhető még az állami támogatás. Az autóról, illetve a tesztről bővebben ide kattintva lehet olvasni. A jó hír pedig az, hogy a Jász-Plasztik Autócentrumnak raktáron van 3 darab nagyon jól extrázott modellje.

További Plug-in Hibrid Mercedes-Benz modellekről pedig ide kattintva lehet olvasni.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!