Szeptemberben mutatják be a Mercedes-Benz EQ család legújabb tagját

0

A Mercedes-Benz célja, hogy kibővítse az elektromos járműpalettáját, ezért a következő hónapban bemutatja a legújabb modelljét a 2017-es Frankfurti Autószalonon. A vállalat egyre jobban hajlik az elektromos hajtás felé, komolyan gondolják az e-autók fejlesztését. Mi sem tükrözi jobban, hogy már a második akkumulátor gyártó és összeszerelő üzemet építik az ACCUmotive-al Németországban.

Mercedes már korábban bemutatta a Generation EQ első villamosított változatát a 2016-os Párizsi Autószalonon. Amikor leleplezte, sokakat lenyűgözött az autó teljesítménye, de az autó tarka kinézete már kevésbé. A német autógyártó a hagyományos hűtőrácsot üveg- és LED-es lámpákkal váltotta fel. Míg ez a jövőben népszerű trend lehet a többi gyártóval szemben. Az autó igen mutatós 400 lóerős teljesítménye mellett 500 kilométeres hatótávolsággal kecsegtet, amely közvetlen versenytársat jelenthet a Tesla Model X-nek.

Az Auto Express jelentése szerint a Mercedes 2025-re tervezi, hogy 10 darab új, teljesen elektromos járművet mutasson be az EQ elnevezésű palettájáról.

Az új EQ kódnevű autó, amely a Frankfurt Autószalonon debütál majd egy kompakt autó lesz. Ez lehet a jelenlegi A-osztály futurisztikus és villanyosított újragondolása, de a részletek még szűkösek, nehéz ezt megerősíteni. A Frankfurti Autószalonon a Mercedes szintén bemutat egy teljesen új konstrukciót, mégpedig a Mercedes-AMG Project ONE hiperautót. A Forma-1-inspirálta Coupéról hallani olyan pletykákat, hogy akár 1000 lóerős is lehet, és az ára pedig 2,4 millió fontról fog indulni.

A Mercedes is elindított egy programot ami támogatja a régi környezetszennyező dízel autók lecserélését, így ösztönzi a tulajdonosokat, hogy gépkocsijukat a piacon jelenleg elérhető egyik legmodernebb, hosszú távon fenntartható járműtechnológiák egyikére cseréljék. Sajnos idehaza ez az akció még nem indult el, de Angliában akár 2.000£ árengedményt is kapnak akik váltanak.

Más autógyártók, mint például a BMW, VW és Ford szintén hasonló lehetőségeket kínál.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!