Teljesen elektromos Volkswagen Scirocco érkezhet

0

Az Auto Express értesülései szerint egy vadonatúj, elektromos alapokra helyezett Scirocco fejlesztésébe kezdett a Volkswagen. Amennyiben a hírek igazak, úgy a MEB padlólemezre épített sport kupé több akkumulátor csomaggal lesz elérhető. Az I.D-hez fejlesztett új MEB platformnak köszönhetően a VW a hajtásláncot is több verzióban adná ki. A belépő szintű modelleket egy 170 LE-s első kerék hajtásos villanymotor hajtaná. A csúcskategóriás modellnél pedig az összkerék hajtás debütálna 300 LE fölött.

Dr. Frank Welsch, a Volkswagen kutatási és fejlesztési részlegének vezetője így nyilatkozott: „Számomra a Scirocco csak és kizárólag egy sportos kupé formájában tud érvényesülni. Jelenleg még nem tudjuk, hogyan készítsünk el egy ilyen autót, és azon gondolkodunk, építsünk-e egy tanulmányt belőle az elektromos platformunk alapjaira helyezve. Egy igazán nagyszerű autó lehetne!”

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!