Elektromos töltőállomás Somlón a Tornai Pincészetnél

1

A Tornai Pincészet és az MVM Partner Zrt.– környezetünk iránt elkötelezett partnerekként – a pincészet Somló hegyi központjában elektromos töltőállomást helyezett üzembe. Ez fontos lépés az energiatudatos gasztro-turizmus fejlesztésben és a hazai az elektromos közlekedés elterjesztésében is. Az új gyorstöltő tovább növeli Nyugat-Magyarország elektromos autóval történő átjárhatóságát.

A beruházás az egyik legjelentősebb magyarországi közlekedési útvonal, a 8-as főút mentén valósult meg, rekordidő, 3 hét alatt. A töltőállomás egy átlagos kapacitású akkumulátort 1-3 óra alatt tölt fel, szemben a hagyományos töltési módok 6-8 órás idejével, és az autósok ingyenesen vehetik igénybe.

Egy ilyen fejlesztés turisztikai és gasztronómiai szempontból is fontos, hiszen az e-töltőállomások vonzóbbá teszik a vendéglátóhelyeket. „Az MVM Partner Zrt. aktív szerepet vállal az elektromos autózás elterjedésének támogatásában. Az a célunk, hogy Magyarország akadály nélkül átjárhatóvá váljon elektromos járművel.” – mondta az ünnepélyes megnyitón Tóbiás János, az MVM Partner Zrt. osztályvezetője.

„A Tornai Pincészet a Somló hegy rendkívül gazdag kultúrájának modern gyarapítója. Mottónk: Tisztaság gondolatokban, emberi kapcsolatokban, környezetben. E varázslatos hely nem csak a miénk. Elődeinktől kaptuk, utódainknak adjuk tovább. A mostani együttműködés segít értékeinek megőrzésében és gyarapításában.” – tette hozzá Tornai Tamás, a pincészet tulajdonosa.

Hazánkban évről évre nő az elektromos hajtású járművek száma, és ezt az örvendetes tendenciát csak az infrastruktúra folyamatos fejlesztésével lehet fenntartani. A Tornai Pincészet a Somló legrégebbi családi borászataként 70 éves történetében mindig úttörő szerepet játszott az új, innovatív megoldások alkalmazásában, ebbe a sorba illeszkedik a mostani fejlesztés is.

forrás: tornaipince.hu

A töltőn 2 darab Type 2-es aljzat található, aljzatonként 22 kW-os teljesítménnyel lehet tölteni a kocsikat!

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!