Szlovéniában 2030-ig az autók hatodát hibrid vagy elektromos autók váltanák fel

0

Szlovéniában eddig 1200 hibrid vagy elektromos autót regisztráltak, a kormány nemzeti energetikai terve szerint ugyanakkor ezek az autók 2030-ig a hagyományos meghajtású járművek hatodát váltanák fel – írta a helyi sajtó kedden.

Szlovéniában az ország egész területén 470 elektromos töltőállomás van, jól elosztva az utakon. Szakértők szerint azonban, ha 2030-ig 200 ezer elektromos autó lesz az országban, akkor tíz éven belül 20 ezer töltőállomást kell létesíteni Szlovéniában. Úgy vélték: a technológiai fejlődés és az elektromos autók értékesítése a világban nem megy végbe olyan gyorsan, hogy húsz éven belül eltűnjenek az utakról a benzin- és dízelüzemű autók.

Az autókereskedők adatai alapján Szlovéniában csökkent a dízelmotoros autók iránti kereslet, miközben összességében nőtt az új kocsik értékesítése.

Az év első hat hónapjában 45 ezer 258 új kocsit adtak el, ami 13,33 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

forrás: MTI

Az adatok szerint Szlovéniában a Volkswagen márka a piacvezető, ezt követi a Renault, illetve a Skoda.
Júniusban 8754 gépjárművet adtak el, ami 19,7 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben a hónapban. Elektromos és hibrid autókból 148-at adtak el a hatodik hónapban, a legtöbbet Toyota modellekből (Toyota C-HR és Toyota Auris RAV4).

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!