SEAT Born lehet a teljesen elektromos SEAT neve

0

Néhány hete már beszámoltunk arról, hogy a SEAT is be akar törni az elektromos autók piacára. Akkor egy koncepció autóval rukkoltak elő, amit e-Mii néven mutattak be. A SEAT azonban továbbvitte a dolgok és a napokban védette le a Born, Born-E és az E-Born neveket. Minden bizonnyal így fogják elnvezni a közeljövőben érkező tisztán elektromos fejlett modelljüket. Az új modell Barcelona egyik kerületéről, El Bornról kapja a nevét. Érdekesség, hogy a Seat most először nem egy spanyol várost, hanem egy spanyol város egyik részét választotta névadóként.

A titokzatos Born várhatóan a VW csoport MEB moduláris elektromos jármű platformjára fog épülni, ami 2021 vagy 2022-ben fog debütálni. Addigra már a VW-nek Audinak és a Skodának is lesz hasonló elektromos modellje ami MEB platformos lesz, így a SEAT egy kiforrott alapot kap.

2021 előtt is lesz azonban egy teljesen elektromos meghajtású modellje a Seatnak. Ebben a modellben egy 81 lóerős teljesítményű és 210 Nm nyomatékú villanymotor található, mely 11,3 másodperces 0-100-as sprintet, illetve 130 km/h-s maximális tempót tesz lehetővé. Az elektromos Seat kisautó várhatóan 2018-2019 magasságában érkezik majd meg a kereskedésekbe.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!