Düsseldorfban készül az elektromos Mercedes-Benz Sprinter

0

Közel egy évvel ezelőtt a Mercedes-Benz elhatározta, hogy újra indítja elektromos furgon gyártását. A gyár akkor úgy nyilatkozott, hogy 2018-2019-ben a kisteherautók piacra is  kerülhetnek. „… a Mercedes-Benz kisteherautói támogatni fogják az autonóm vezetést és elektromos lesznek a jövőben…”

Korábban már megírtuk, hogy a Mercedes talált egy komoly vevőt a közelgő, teljesen elektromos Sprinter és Vito kisteherautók számára. A Daimler stratégiai partnere a Hermes azt tervezi, hogy 2020-ig 1500 darab elektromos kistehert vásárolna. Az első modelleket már 2018-ba termelésbe is állítaná.

Volker Mornhinweg a Mercedes-Benz Vans elnöke így nyilatkozott:

“Az elektromos meghajtás kulcsfontosságú technológia a városi közlekedés számára – különösen kereskedelmi használatra. Az utolsó mérföldes szállításoknak hatékonyabbá kell válniuk, és – bizonyos alkalmazásokban – emissziómentesnek kell lenniük. Tavaly bejelentettük, hogy a Mercedes-Benz elektromos furgont ismét sorozatgyártásba helyezzük. Az első még 2011-ben volt. Büszkék vagyunk arra, hogy már bejelenthetjük, hogy a Hermes lesz az első jelentős járművet vásárló cég. Ez egyedi megoldás a megrendelőinkkel együttműködve kialakított ipari megoldásokra. A Hermes közepes méretű és nagyméretű kisteherautókat igényel elektromos meghajtással. Mindkettő kérést teljesíteni tudjuk, megbízható és biztonságos jármûvekkel, amelyek a vezetõ ergonómia szempontjából is magas színvonalat biztosítanak. “

A Daimler jelenleg 300 millió eurót fektet a düsseldorfi gyárba, így a Mercedes-Benz szerint itt fogják készíteni az első generációs elektromos Sprintereket.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!