Az Audi is most a teljesen elektromos vonalra összepontosít, mivel az elkövetkező néhány évben a német autógyártó két új Q SUV-ot és három teljesen elektromos e-tron járművet akar bemutatni. Persze, ők sem maradhatnak ki az önvezető hype-ból ezért egy önjáró városi autón is munkálkodnak.

Hirdetés

“Teljesen új modelleket készítünk, és öt meglévő alapmodell sorozatot is megújítunk 2018 közepéig” – nyilatkozta Rupert Stadler az igazgatótanács elnöke. E megújulás első része tartalmazza az új E-Tron Quattro SUV-t.

A CES-en bemutatott E-Tron Quattro koncepcióval az Audi néhány részletet is közölt a specifikációival kapcsolatosan, említve a 320kW / 435 LE teljesítményt, melyet egy “boost fukcióval” akár 370kW / 503 LE értékre is növelhetünk, a nyomaték pedig 800 Nm is lehet egy rövid idő erejéig. A nulláról 100km/h-ra gyorsulás 4,6 másodperc eredményt adott.

Az E-Tron Quattro után az Audi bemutatja két SUV-koncepcióját: a tömeggyártásra kész Q8-at és egy új Q4-et. A két SUV is hozzá fog járulni az Audi tiszta elektromos felépítéséhez.
Audi az elkövetkező években fokozatosan update-eli a fő járműveit elektromos változatra. Az Audi rövid távú célja, hogy 2025-ig legalább 30 százalék teljes vagy részleges villamos eladást érjen el.

Addig az Audi kiadja az új A7-et és az A8-at. Már tudjuk, hogy az A8 2017. július 11-én fog debütálni az Audi Summit-ban Barcelonában, és rendelhető lesz a 3. szintű autonóm vezetési rendszerrel is, mégpedig a “Traffic Jam Pilot” -tal. 

[ult_createlink title=”Hozzászólnál? Itt megteheted!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fe-cars.hu%2FSMF%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:25px;”][ult_createlink title=”Csatlakozz még ma e-autó közösségünkhöz! ” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fe-cars.hu%2FSMF%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]