A BMW 2018-as 530e iPerformance plug-in hibrid modelljénél elérhető lesz a wireless töltési opció. A 3.2 kW-os vezeték nélküli rendszer integrálva lesz az 530e fedélzeti számítógépében, hogy megjeleníthessük a töltő beállítási lehetőségeit a képernyőn. Az 530e hagyományos töltőberendezése (vagyis a plug-in változat) 3,7 kW teljesítménnyel bír, amely kevesebb, mint három óra alatt teljesen feltölti az autó 9,2 kWh-s akkumulátorát vezetékes töltőt használva. Az elektromos aljzatból töltve, biztonsági okokból kifolyólag a teljes töltés mintegy öt órát vesz igénybe. A 3,2 kW-os vezeték nélküli rendszert használva valamivel több, mint három óra a töltés ideje.

“Továbbá a BMW  nagyfeszültségű akkumulátorának vezeték vélküli töltése elérhető lesz opcióként a BMW 530e iPerformance modellben 2018-tól kezdődően. A technológia lehetővé teszi az energiaátadást kábel használata nélkül.”

A BMW bemutatta a prototípust. A rendszer tartalmaz egy alaplemezt beépített tekerccsel – amely például egy garázsban vagy akár a szabadban is elhelyezhető – és egy másodlagos tekercset, amely a jármű alsó részében található. A két tekercs között egy váltakozó mágneses mező keletkezik, amelyen keresztül kábel és fizikai érintkezés nélkül valósul meg a 3,2 kW töltési sebességű villamos energia átadás. A nagyfeszültségű akkumulátor tápellátásának ezen formája rendkívül kényelmes a vásárlók számára, a módszerrel elérhető töltési idő pedig körülbelül csupán három és fél óra.

A BMW jelenleg digitális töltési szolgáltatást is kínál, amely lehetővé teszi a töltési idő kezelését/ütemezétését a tarifák és napenergia használatától függően:

“A BMW digitális töltési szolgáltatása két fő funkción alapszik: az akkumulátor feltöltés optimalizálása a tarifák és a napenergia felhsználásának tekintetében.”

A tarifa optimalizált töltéssel, a fogyasztó személyre szabhatja a töltési tervet a villamosenergia-díjszabás figyelembe vételével, így a folyamattal előre megtervezhetjük a lehető legalacsonyabb áramköltséget. Ha az ügyfél rendelkezik BMW Wallbox Connect technológiával, a napelemes töltési funkció lehetővé teszi azt, hogy a napenergiával működő háztartás a napelem által generált áramot elsősorban a töltésre fordítsa. Itt a rendszer teljesítmény-adatait, és a legfrisebb időjárási előrejelzéseket használva becsülhető meg a megtermelhető napenergia mennyisége.

Amennyiben a szükséges mérőberendezések telepítve vannak, ez az információ arra is használható, hogy megbecsülhessük az áramfejlesztés idejében a háztartásban megtermelt, de fel nem használt napenergia mennyiségét, így gyakorlatilag “virtuális emisszió mentes” a megoldás.

A rendszer a lehetőségek széles spektrumát kínálja az ügyfél számára, és lehető leghatékonyabb energiamegosztást kínálja a háztartás áramellátásának valamint a jármű töltésének terén.

[dt_small_photos category=”530e-wireless”]
[ult_createlink title=”Hozzászólnál? Itt megteheted!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fe-cars.hu%2FSMF%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:25px;”][ult_createlink title=”Csatlakozz még ma e-autó közösségünkhöz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fe-cars.hu%2FSMF%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]