A Volkswagen tervei szerint évente 1 millió járművet fog értékesít 2025-ig. Az első gyártás 2020-ban indulna el az I.D. család első három tagjával. Mégpedig az I.D. concept, I.D. Crozz és kisbusz I.D. Buzz-al. A Dieselgate visszhangja még mindig tart, ezért a VW arra törekszik hogy mindörökre el felejtsük a TDI szó létezését a személy autók piacán. Tavaly novemberben a vállalat bejelentette a “Volkswagen történetében a legnagyobb változási folyamatot” és most pedig kijelentette, hogy az “e-mobilitás világpiaci vezetőjévé kíván válni”

Ez elég merész kijelentés, de a német vállalatnak világos elképzelése van arra, hogyan érheti el ezt. Mégpedig évente nem kevesebb, mint egymillió elektromos autót kíván eladni 2025-re. A kezdet a fent említett I.D. család három tagjával indulna. A Zwickau által gyártott modellek után újabb három tag csatlakozna a következő öt évben. Ezek a modellek ugyan olyan fontosak lehetnek a VW számára mint a klasszikus Golf. 

Eközben a Volkswagen kétségbeesetten próbál meg pénzt megtakarítani, és egy nemrégiben megjelent jelentés szerint befejezi a Beetle és a Scirocco modelljeinek a további fejlesztéseit és leállítják a gyártását. Emellett lehet, hogy eladja a Ducati motorkerékpár részlegét is.

[ult_createlink title=”Hozzászólnál? Itt megteheted!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fe-cars.hu%2FSMF%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:25px;”]