Mercedes-Benz energiatároló egységei képesek árammal ellátni az Egyesült Királyság háztartásait. A technológia ugyanaz, mint amit a vállalat a hibrid és elektromos autóiban használ!

A Mercedes-Benz Energy GmbH az Energy Storage rendszerek értékesítéséért felelős. Ezeket a németországi Accumotive gyártja, mely a Daimler teljes tulajdonú leányvállalata. Összessen 500 millió eurót fektettek a Kamenzben elhelyezett telephelybe ahol mintegy 100 akkumulátor szakértő dolgozik a technológia tökéletesítésén. Ezek az energia tároló egységek az autóipari használatra lettek elsődlegesen kifejlesztve,  de mostantól a lítium-ion akkumulátoros egységeket a háztulajdonosok is hasznosíthatják.

A akkumulátorok kiszállításai már megkezdődtek az Egyesült Királyságban, és a vásárlók többféle energia-megoldás közül választhatnak, amely 8 akkumulátoros modult foglal magában. Minden egyes modul 2,5 kWh energiakapacitással rendelkezik, így a legnagyobb elérhető csomag 8 modult magában foglalva 20 kWh energiakapacitással bír.  A technológiát több, mint 80,000 eladott közúti Mercedes plug-in hibridben és elektromos autóban is használják 2012 óta. Ez az új alkalmazási lehetőség lehetővé teszi a napenergiát használó háztulajdonosok számára, hogy tárolják a többlet energiát “gyakorlatilag veszteség nélkül”.

A Mercedes-Benz Energy már egy értékesítési hálózatot is létrehozott az Egyesült Királyságban, amely az energiatároló modulok eladásáért felelős, továbbá egy szakértői csapatot is toborzott az energiatárolók telepítésére. A termék elérhető a háztartási villamosenergia termeléshez jellemzően magában foglalja a fotovoltaikus (napelemes) rendszert, egy energiagazdálkodási rendszert, egy áramátalakító egységet – és természetesen magát az energiatároló egységet.

A technológia még az idei évben elérhető lesz az USA-ban is 10 év garanciával, falra vagy padlóra szerelhető opcióval. A Mercedes fejlesztésű energiatároló egység gyakorlatilag zajmentes, és beépített biztonsági funkcióval rendelkezik. Továbbá egy nagyfeszültségű verzión is dolgoznak, és hamarosan a gyártását is elkezdik.

A Tesla Powerwallhoz hasonlóan a Mercedes-Benz Energy megoldásai elérhetőek lesznek Dél-Afrikában és a Benelux államokban is (Belgium, Hollandia, Luxemburg).

További érdekes olvasmány a Mercedes-Benz honlapján!

[ult_createlink title=”Hozzászólnál? Itt megteheted!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fe-cars.hu%2FSMF%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:25px;”]